Selecteer een pagina

Opleiding integrale manuele therapie

Leer effectief organen, gewrichten en spieren behandelen met deze holistische aanpak.

OPLEIDING INTEGRALE MANUELE THERAPIE

Leer effectief organen, gewrichten en spieren behandelen met deze holistische aanpak.

Waarom deze opleiding?

Je behandelt mensen met pijnklachten door middel van massage of therapie en wilt je graag een volgende stap zetten in jouw ontwikkeling. Integrale Manuele therapie richt zich op mensen met (complexe) pijnklachten. Hier leer je om organen, gewrichten en spieren te behandelen in één holistische, effectieve aanpak. Deze methode is ontworpen om uitstekende resultaten te behalen, zelfs bij patiënten met complexe pijnklachten die al talrijke therapieën hebben geprobeerd zonder blijvend succes.

Leertraject en Skills

De Opleiding Integrale Manuele Therapie is een intensief leertraject dat is verdeeld in drie specifieke modules, elk van twee dagen:

Viscerale Manipulaties: De module visceraal staat volledig in het teken van organen en hun verband met musculoskeletale klachten. We trainen je in het zorgvuldig palperen van organen en onthullen de intrigerende connecties tussen aandoeningen in de nek, schouders, rug en heupen en de organen. Je wordt bekwaam in technieken om deze connecties op een effectieve manier te behandelen. Hierdoor krijg je een nieuw perspectief op hoe je jouw cliënten kunt helpen, door op een dieper niveau te werken dan je eerder voor mogelijk hield.

Gewrichtsmanipulaties: In deze module staat de kunst en wetenschap van veilige gewrichtsmanipulaties centraal. Van het subtiele knakje tot de doelgerichte druk, je leert de fijne kneepjes om de meest voorkomende klachten te behandelen die gerelateerd zijn aan de nek, bovenrug, onderrug en heupen. De technieken die je onder de knie krijgt, stellen je in staat om pijn te verlichten en de mobiliteit van jouw cliënten te verbeteren op een manier die je niet eerder hebt ervaren.

Myofasciale Therapie: Tijdens deze laatste module duiken we diep in de wereld van het myofasciale systeem. Hierbij richten we ons op cupping- en dry needling-technieken specifiek gericht op de nek, schouder en rugregio. De kennis en ervaring die je hier opdoet, bieden je krachtige tools om myofasciale pijn en restricties te behandelen, waardoor je jouw cliënten een diepgaande en blijvende verlichting kunt bieden.

De praktische informatie

Toelatingseisen

Je bent een professional, een therapeut of masseur met een diploma en je hebt al ervaring met palpatie en basis anatomie. Je hebt de basis cursus dry needling al bij ons gevolgd of wilt deze gaan volgen voorafgaand aan de opleiding (is er geen cursus gepland voor de opleiding aan, stuur ons dan even een mailtje).

Duur en tijden

De cursus bestaat uit zes dagen van 10:00-17:00.

Data
  • Opleiding 2024: 27 en 28 januari, 24 en 25 februari, 23 en 24 maart.

 

Locatie

De locatie van de Integrale Manuele Therapie opleiding is gevestigd in een prachtig monumentaal pand. Het adres is: Kennemerstraatweg 464 in Heiloo. Het pand is zowel met de auto als het OV uitstekend bereikbaar. Er zijn gratis parkeerplaatsen en het treinstation is op loopafstand.

Kosten

De investering van de zesdaagse opleiding Integrale Manuele Therapie is 1995,- incl. btw.

Diploma

Bij volledige aanwezigheid van de zesdaagse opleiding ontvangen de cursisten een certificaat van deelname van de opleiding Integrale Manuele Therapie.

Algemene Voorwaarden

Wij volgen de algemene voorwaarden van de NRTO.

Lees hier voor particulieren en lees hier voor B2B.

Docent Integrale Manuele Therapie

De opleiding wordt gegeven door docent en osteopaat Robin Bhaggan. Robin is auteur van het boek: ‘Van rugklacht naar rugkracht’, bekend als behandelaar van veel bekende Nederlandse artiesten en internationale topsporters en heeft veel ervaring in de behandeling van (chronische) pijnklachten.

Integrale manuele therapie is een zeer belangrijk onderdeel in zijn behandelprotocol, waarmee hij snelle en duurzame resultaten boekt.