Selecteer een pagina

Aan het herstellen van rugklachten - Holistik

Zo’n 80% van de Nederlanders krijgt in hun leven met rugklachten te maken. Veel te veel, als je het revalidatietherapeut Robin Bhaggan vraagt. Voordat hij mensen in hun herstelproces ging begeleiden leed hij zelf aan onverklaarbare rugpijn. Hij schreef een boek over al zijn kennis en ervaring: Van rugklacht naar rugkracht. Hieronder deelt Robin vast 3 tips die je ondersteunen als je herstellende bent van rugklachten. 

Aan het herstellen van rugklachten? Dit zijn 3 onmisbare tips

Robin: ‘Wellicht heb je al veel verschillende behandelingen voor je rugklachten geprobeerd, maar levert niets het gewenste resultaat op. Ik ken deze situatie als geen ander. Door de ernst van mijn klachten was ik op mijn 17e al genoodzaakt te stoppen met sport en begon ik een trainerscarrière. Eerst dacht ik dat ik de enige was en dat er iets aan mijn lichaam mankeerde. Twee keer per week ging ik naar een reguliere behandelaar, zonder resultaat. Vervolgens switchte ik een aantal keren om te kijken of iemand anders meer kon bereiken. Helaas gaf dit geen resultaat. In het ziekenhuis ben ik binnenstebuiten gekeerd. Er werd geen medisch aantoonbare oorzaak gevonden. ‘Leer er maar mee leven’ was het advies.

Lees hier het volledige artikel.

Loading...