Selecteer een pagina

Cervico-thoracale release

Leer in drie dagen connecties tussen de wervelkolom en het orofaciaal gebied te behandelen. 

Cervico-Thoracale release

Focus op de connectie tussen wervelkolom en orofaciaal gebied

Behandeltechnieken voor wervelkolom en ribben

De cursus cervico-thoracale release is het vervolg op de larynx manipulatie en de orofaciaal dry needling. Waar we bij deze voorgaande cursussen ons hebben gericht op de fascia verbindingen van de larynx en de myofasciale referred pain behandelingen, gaan we nu een volgende stap zetten in deze reeks, namelijk: de fascia rondom de wervelkolom en de ribben. Zonder te ‘kraken’ gaan we op subtiele wijze werken aan de bewegelijkheid van de wervelkolom en de ribben, om zo te zorgen voor een optimaal functioneren van het orofaciale domein.

Wat is cervico-thoracale release?

Cervico-Thoracale Release is een gespecialiseerde behandeltechniek die zich richt op het verbeteren van de positionering en bewegelijkheid van de cervicale (nek) en thoracale (borstkas) delen van de wervelkolom, evenals de ribben. Je ontdekt de connectie tussen de wervelkolom en het orofaciale gebied. Door het toepassen van specifieke manuele technieken worden beperkingen in de bewegingsvrijheid effectief aangepakt. Dit resulteert in een significante vermindering van klachten zowel in de nek en borstkas als in het orofaciale gebied, wat bijdraagt aan een algehele verbetering van welzijn en functioneren.

De derde dag van de module cervico-thoracale release staat bekend als de “Practitioner Dag”. Deze dag is gewijd aan casuïstiek, theorie, en praktijkbeoordelingen van de voorgaande modules. Bij succesvolle afronding van deze dag ontvangt men het certificaat voor orofaciaal release practitioner.

De praktische informatie

Toelatingseisen

De larynx manipulatie cursus is speciaal ontwikkeld voor professionals die met stem en/of slik problematiek werken. Dit zijn bijvoorbeeld stemtherapeuten, logopedisten, zangcoaches en andere specialisten. Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Duur en tijden

De cursus bestaat uit twee dagen van 10:00-17:00.

Data
  • Een tweedaagse optie op: 7, 8 en 9 november 2024
Locatie

De cursus locatie van de larynx manipulatie cursus is gevestigd in een prachtig monumentaal pand. Het adres is: Kennemerstraatweg 464 in Heiloo. Het pand is zowel met de auto als het OV uitstekend bereikbaar. Er zijn gratis parkeerplaatsen en het treinstation is op loopafstand.

Kosten

De investering van de driedaagse cursus cervico-thoracale release en practitioner dag bedraagt €740,-

Diploma

Bij volledige aanwezigheid van de driedaagse cursus ontvangen de cursisten het certificaat voor cervico-thoracale release. Bij een positief resultaat op de Practitioner Dag ontvangen ze tevens het certificaat voor orofaciaal release practitioner.

Algemene Voorwaarden

Wij volgen de algemene voorwaarden van de NRTO.

Lees hier voor particulieren en lees hier voor B2B.

Docent Larynx manipulatie cursus

De cursus wordt gegeven door docent en ervaren larynx manipulatie specialist Robin Bhaggan. Robin is osteopaat en fasciatherapeut. Hij is auteur van het boek: ‘Van rugklacht naar rugkracht’ en bekend als behandelaar van veel bekende Nederlandse artiesten en internationale topsporters.

Hij heeft veel ervaring in de behandeling van stem- en slikklachten. Larynx manipulatie is een zeer belangrijke aanpak in zijn behandelprotocol, waarmee hij snelle en duurzame resultaten boekt.

Loading...