Selecteer een pagina

cursus Larynx manipulatie.

Leer in drie dagen spanningsgerelateerde slik en/of stem problemen te behandelen in Noord-Holland of Limburg.

cursus Larynx manipulatie.

Leer in drie dagen spanningsgerelateerde slik en/of stem problemen te behandelen in Noord-Holland of Limburg.

De relatie tussen spierspanning en stem/slik problemen

Als professional in de stem- en sliktherapie weet je dat spanningsgerelateerde problemen vaak complex en uitdagend zijn. Cliënten met beroepen waarbij de stem intensief gebruikt wordt, zoals docenten, advocaten en zangers, ervaren regelmatig klachten zoals heesheid en een brok in de keel. Dit beïnvloedt niet alleen hun beroepsleven maar ook hun persoonlijk welzijn.

De nieuwe larynx manipulatie

Leer de nieuwe benadering van larynx manipulatie in onze 3-daagse cursus. Wij kijken verder dan de spieren van het stem- en slikapparaat en focussen op het fascia-netwerk, dat de larynx en andere lichaamsstructuren omvat. Je leert zowel de spieren als de essentiële fasciale verbindingen behandelen.

Onze cursus onderscheidt zich door specifieke stem- en sliktesten toe te passen, waarmee je direct het effect van verschillende technieken bepaalt. Dit leidt tot onmiddellijke verbeteringen in patiëntervaringen, vaak al na de eerste behandeling.

Larynx manipulatie cursus speciaal voor professionals

Deze praktische cursus is specifiek ontworpen voor professionals zoals logopedisten, stemtherapeuten en zangcoaches, gericht op het behandelen van veelvoorkomende stem- en slikklachten veroorzaakt door spierspanning. In drie dagen word je grondig getraind in larynx manipulatie, met een balans tussen essentiële theorie en hands-on praktijk.

Dag 1: Theorie en basis behandeling
Je duikt in de theorie van bindweefselstructuren en de interactie met het strottenhoofd. Je leert fundamentele behandelingselementen, zoals palpatie van specifieke spieren en ontspanningstechnieken. Na deze dag kun je al een basis behandeling uitvoeren voor spierontspanning in het nek-, hals- en schoudergebied bij stemklachten.

Dag 2 & 3: Geavanceerde fascia manipulatie
Je verdiept je in het manipuleren van de fascia, het bindweefsel rondom de larynx. Je ontwikkelt vaardigheden om de beweeglijkheid van het strottenhoofd te verbeteren, leert over de drie diafragma’s van het lichaam, en hoe disbalans de larynx beïnvloedt. Je past verschillende technieken toe om het ademhalen, stemgeluid en slikken te verbeteren.

Tenslotte verfijn je je vaardigheden met fasciale ‘Evidence Based Practice’ testen, die directe verbeteringen in stem- en slikkwaliteit bewerkstelligen. Na deze cursus ben je in staat om patiënten effectief te behandelen met blijvende resultaten.

De praktische informatie

Toelatingseisen

De larynx manipulatie cursus is speciaal ontwikkeld voor professionals die met stem en/of slik problematiek werken. Dit zijn bijvoorbeeld stemtherapeuten, logopedisten, zangcoaches en andere specialisten. Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Duur en tijden

De cursus bestaat uit drie dagen van 10:00-17:00.

Data
  • Een driedaagse optie op: 14, 15, 16 juni 2024. Locatie Sittard (Limburg)
  • Een driedaagse optie op: 16, 17, 18 augustus 2024. Locatie Sittard (Limburg)
Locatie
  • Locatie Sittard: Kollenberg 2 in Sittard 
  • Locatie Heiloo: Kennemerstraatweg 464 in Heiloo

Kosten

De investering van de driedaagse larynx manipulatie cursus bedraagt €525,-

Diploma

Bij volledige aanwezigheid van de driedaagse cursus ontvangen de cursisten het certificaat larynx manipulatie. 

Algemene Voorwaarden

Wij volgen de algemene voorwaarden van de NRTO.

Lees hier voor particulieren en lees hier voor B2B.

Docent Larynx manipulatie cursus

De cursus wordt gegeven door docent en ervaren larynx manipulatie specialist Robin Bhaggan. Robin is osteopaat en fasciatherapeut. Hij is auteur van het boek: ‘Van rugklacht naar rugkracht’ en bekend als behandelaar van veel bekende Nederlandse artiesten en internationale topsporters.

Hij heeft veel ervaring in de behandeling van stem- en slikklachten. Larynx manipulatie is een zeer belangrijke aanpak in zijn behandelprotocol, waarmee hij snelle en duurzame resultaten boekt.

Loading...