Selecteer een pagina

cursus Larynx manipulatie.

Leer in drie dagen spanningsgerelateerde slik en/of stem problemen te behandelen. 

cursus Larynx manipulatie.

Leer in drie dagen spanningsgerelateerde slik en/of stem problemen te behandelen.

De relatie tussen spierspanning en stem/slik problemen

Slik en stem problematiek is in Nederland een groot probleem. Zeker mensen met intensieve stemberoepen zoals bijvoorbeeld sales personeel, docenten, advocaten, politici, therapeuten en zangers kunnen met enige regelmaat stemvermoeidheid, heesheid, globus gevoel, brok in de keel en een volume beperking ervaren door spierspanning. Larynx manipulatie is een techniek die zeer geschikt is bij het behandelen van deze klachten.

Larynx manipulatie cursus vanuit een totaalaanpak

Bij stem en slik problematiek is er vaak veel spanning rondom het strottenhoofd (larynx). De larynx manipulatie is gericht op het verminderen van spanning in deze regio. Dit doen we door het behandelen van het strottenhoofd en de fasciale verbindingen.

De fascia is bindweefsel wat verschillende componenten in het lichaam met elkaar verbindt. Naast de larynx zijn ook organen, gewrichten, botstukken en spieren in verweven. De totaalaanpak zorgt voor een effectiever en duurzamer resultaat.

Larynx manipulatie cursus speciaal voor professionals

Deze hands-on cursus is speciaal ontwikkeld voor professionals die met stem en/of slikproblematiek werken. Dit zijn bijvoorbeeld logopedisten, stemtherapeuten en zangcoaches. De cursus is gericht op de behandeling van de meestvoorkomende stem en slikklachten, veroorzaakt worden door spierspanning. De opleiding bestaat uit drie dagen, waarin je stap voor stap professioneel wordt opgeleid in de larynx manipulatie. De dagen bestaan uit een deel essentiële theorie en veel hands-on training.

  • In de eerste dag leer je de theorie over bindweefsel structuren.
    Je ontdekt welke verbindingen er lopen rondom het strottenhoofd en wat de effecten hiervan zijn. Daarnaast ga je aan de slag met de belangrijke basis elementen van behandeling, waaronder: palperen van specifieke spieren, ontspannen van lagen en verschillende behandelgrepen. Aan het einde van deze dag ben je in staat om een professionele massage te geven voor spierontspanning in het nek/hals/schouder gebied bij stemklachten.
  • In de tweede en derde dag ga je aan de slag met het manipuleren van de fascia.
    Dit is bindweefsel waarin de larynx verweven is. Door middel van verschillende manipulaties kan je de bewegelijkheid van het strottenhoofd verbeteren en spieren naar een nog diepere ontspanning brengen. Je leert over de drie diafragma’s van het lichaam en hoe een disbalans hiervan directe gevolgen heeft voor de spanning rondom de larynx. Door middel van verschillende behandeltechnieken, leer je de diafragma’s te behandelen voor een betere ademhaling en een verbetering van het stemgeluid.

Daarnaast gaan we ook de stem en slik kwaliteit verbeteren met fasciale ‘Evidence Based Practice’ testen. Je leert welke fasciale manipulaties je kan toepassen naar aanleiding van de testuitslagen. Patiënten ervaren hierbij over het algemeen direct een verbetering van het stemgeluid en het slikken.

De praktische informatie

Toelatingseisen

De larynx manipulatie cursus is speciaal ontwikkeld voor professionals die met stem en/of slik problematiek werken. Dit zijn bijvoorbeeld stemtherapeuten, logopedisten, zangcoaches en andere specialisten. Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Duur en tijden

De cursus bestaat uit drie dagen van 10:00-17:00.

Data
  • Een driedaagse optie op: 7, 14, 21 augustus 2023 [maandagen]
  • Een driedaagse optie op: 6, 13, 20 november 2023 [maandagen]

 

Locatie

De cursus locatie van de larynx manipulatie cursus is gevestigd in een prachtig monumentaal pand. Het adres is: Kennemerstraatweg 464 in Heiloo. Het pand is zowel met de auto als het OV uitstekend bereikbaar. Er zijn gratis parkeerplaatsen en het treinstation is op loopafstand.

Kosten

De investering van de driedaagse larynx manipulatie cursus bedraagt €525,-

Diploma

Bij volledige aanwezigheid van de driedaagse cursus ontvangen de cursisten het certificaat larynx manipulatie. 

Algemene Voorwaarden

Wij volgen de algemene voorwaarden van de NRTO.

Lees hier voor particulieren en lees hier voor B2B.

Docent Larynx manipulatie cursus

De cursus wordt gegeven door docent en ervaren larynx manipulatie specialist Robin Bhaggan. Robin is auteur van het boek: ‘Van rugklacht naar rugkracht’, bekend als behandelaar van veel bekende Nederlandse artiesten en internationale topsporters en heeft veel ervaring in de behandeling van (chronische) pijn en stemklachten. Larynx manipulatie is een zeer belangrijke techniek in zijn behandelprotocol, waarmee hij snelle en duurzame resultaten boekt.