Selecteer een pagina

Orofaciale dry needling

Leer in drie dagen dry needling basistechnieken gericht op het orofaciale gebied. 

OROFACIALE DRY NEEDLING

Leer in drie dagen dry needling basistechnieken gericht op het orofaciale gebied.

Til je larynx manipulatie vaardigheden naar een hoger niveau

Ben je een professional in orofaciale therapie en wil je jouw vaardigheden in larynx manipulatie uitbreiden met geavanceerde dry needling technieken? Na het succes van onze basisopleiding larynx manipulatie, kan je deelnemen aan de dry needling cursus orofaciaal.

Deze driedaagse hands-on cursus is speciaal ontworpen voor orofaciaal fysiotherapeuten, logopedisten, stemtherapeuten en zangcoaches die een volgende stap willen zetten in het behandelen van orofaciale klachten.

Wat is dry needling orofaciaal?

Dry needling orofaciaal is behandeltechniek waarmee je effectief kan behandelen in het orofaciale gebied. Deze methode, die gebruikmaakt van dunne naalden die in triggerpoints worden ingebracht om spierspanningen en pijn te verlichten.

Door gericht triggerpoints te behandelen helpt deze techniek de functie in het orofaciale gebied te verbeteren. Dry needling is effectief bij de behandeling van uiteenlopende klachten zoals kaakspanningen, hoofdpijn en stem- of slikproblemen.

Dry needling cursus orofaciaal voor professionals

Deze hands-on cursus is ontworpen voor professionals zoals logopedisten, stemtherapeuten en zangcoaches, met focus op dry needling voor het orofaciale gebied.

Dag 1: Theorie en Basisbehandeling De eerste dag ga je aan de slag met de theoretische basis van triggerpoints, referred pain en de oorsprong van dry needling. Je leert fundamentele technieken om triggerpoints effectief aan te prikken.

Dag 2 & 3: Orofaciale Behandeling In de laatste twee dagen focus je op het behandelen van verschillende triggerpoints in het orofaciale gebied. Je krijgt inzicht in specifieke aandachtspunten per triggerpoint om de dry needling techniek zo effectief en veilig mogelijk uit te voeren.

Deze cursus biedt niet alleen de kans om je vaardigheden te verdiepen, maar ook om je professionele praktijk uit te breiden en te versterken met deze gespecialiseerde techniek.

De praktische informatie

Toelatingseisen

De larynx manipulatie cursus is speciaal ontwikkeld voor professionals die met stem en/of slik problematiek werken. Dit zijn bijvoorbeeld stemtherapeuten, logopedisten, zangcoaches en andere specialisten. Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Duur en tijden

De cursus bestaat uit drie dagen van 10:00-17:00.

Data
  • Een driedaagse optie op: 12, 13 en 14 september 2024
Locatie

De cursus locatie is: Kollenberg 2, 6132 AL in Sittard.

Kosten

De investering van de driedaagse larynx manipulatie cursus bedraagt €749,-

Diploma

Bij volledige aanwezigheid van de driedaagse cursus ontvangen de cursisten het certificaat dry needling orofaciaal. 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Het is belangrijk voor professionals om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering te hebben. Als je al zo’n verzekering hebt, vraag dan na of je onze cursus als bijscholing kunt toevoegen aan je dekking.

Algemene Voorwaarden

Wij volgen de algemene voorwaarden van de NRTO.

Lees hier voor particulieren en lees hier voor B2B.

Docent Larynx manipulatie cursus

De cursus wordt gegeven door docent en ervaren larynx manipulatie specialist Robin Bhaggan. Robin is osteopaat en fasciatherapeut. Hij is auteur van het boek: ‘Van rugklacht naar rugkracht’ en bekend als behandelaar van veel bekende Nederlandse artiesten en internationale topsporters.

Hij heeft veel ervaring in de behandeling van stem- en slikklachten. Larynx manipulatie is een zeer belangrijke aanpak in zijn behandelprotocol, waarmee hij snelle en duurzame resultaten boekt.

Loading...