Selecteer een pagina

Osteopathie bij hoofdpijn

Een holistische aanpak bij hoofdpijnklachten

Afspraak maken

Osteopathie bij hoofdpijn

Een holistische aanpak bij hoofdpijnklachten
Afspraak maken
U

Oorzaak

In 1 sessie een duidelijke diagnose

Z

Effectief

Direct 50-80% minder pijn voelbaar

Bereikbaar

Uitstekend bereikbaar met auto en OV

Op zoek naar een oplossing voor hoofdpijn?

Heb jij last van hoofdpijnklachten en ben je op zoek naar een effectieve behandeling? Dan is osteopathie wellicht iets voor jou. Osteopathie is een vorm van manuele therapie die gericht is op het behandelen van de oorzaken van pijn en andere lichamelijke klachten. In dit artikel gaan we dieper in op hoe osteopathie hoofdpijnklachten kan verlichten en wat een osteopaat voor jou kan betekenen.

 

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele therapie die gericht is op het behandelen van de oorzaken van pijn en andere lichamelijke klachten. Een osteopaat zoekt naar de oorzaak van de klachten en behandelt deze door het lichaam te onderzoeken en te corrigeren. Dit gebeurt door middel van verschillende technieken, zoals manipulatie, mobilisatie, massage en stretching.

Osteopathie bij hoofdpijn

Hoofdpijnklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals spanning, stress, verkeerde houding of een slechte doorbloeding. Een osteopaat kan door middel van onderzoek de oorzaak van de hoofdpijnklachten achterhalen en deze behandelen. Zo kan een osteopaat bijvoorbeeld de spierspanning in de nek en schouders verminderen, de doorbloeding verbeteren en de houding corrigeren.

De behandeling van hoofdpijnklachten met osteopathie is vaak zeer effectief en kan leiden tot vermindering of zelfs volledige verlichting van de klachten. Daarnaast kan een osteopaat advies geven over hoe je hoofdpijnklachten in de toekomst kunt voorkomen.

Hoofdpijnklachten kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals spanning, stress, verkeerde houding of een slechte doorbloeding. Een osteopaat kan door middel van onderzoek de oorzaak van de hoofdpijnklachten achterhalen en deze behandelen. Zo kan een osteopaat bijvoorbeeld de spierspanning in de nek en schouders verminderen, de doorbloeding verbeteren en de houding corrigeren.

De behandeling van hoofdpijnklachten met osteopathie is vaak zeer effectief en kan leiden tot vermindering of zelfs volledige verlichting van de klachten. Daarnaast kan een osteopaat advies geven over hoe je hoofdpijnklachten in de toekomst kunt voorkomen.

Waarom kiezen voor een osteopaat?

Een osteopaat is een specialist op het gebied van het menselijk lichaam en de beweging daarvan. Door middel van onderzoek en behandeling van het lichaam kan een osteopaat de oorzaak van hoofdpijnklachten achterhalen en deze behandelen. Een osteopaat is bovendien in staat om het hele lichaam te behandelen en niet alleen de symptomen van de klachten.

Een osteopaat heeft een holistische benadering en richt zich op het behandelen van de oorzaken van klachten en het voorkomen van terugkerende klachten. Daarnaast is een osteopaat opgeleid om verschillende technieken te gebruiken, waardoor hij of zij in staat is om de behandeling aan te passen aan de individuele behoeften en wensen van de patiënt.

Hoe verloopt een behandeling bij een osteopaat?

Een behandeling bij een osteopaat begint altijd met een uitgebreid vraaggesprek en onderzoek van het lichaam. De osteopaat vraagt naar de medische geschiedenis van de patiënt en onderzoekt het hele lichaam om de oorzaak van de klachten te achterhalen.

Op basis van de bevindingen wordt een behandelplan opgesteld. De behandeling bestaat uit verschillende technieken, zoals manipulatie, mobilisatie, massage en stretching. Een behandeling duurt gemiddeld 20 tot 30 minuten.

Het aantal behandelingen dat nodig is om hoofdpijnklachten te verlichten, is afhankelijk van de aard en de ernst van de klachten. Vaak zijn enkele behandelingen voldoende om verbetering te zien. Het is echter belangrijk om de behandeling te blijven voortzetten om terugkerende klachten te voorkomen.

Conclusie

Hoofdpijnklachten kunnen zeer vervelend zijn en een grote invloed hebben op je dagelijks leven. Osteopathie kan een effectieve behandeling zijn voor hoofdpijnklachten, omdat het zich richt op het behandelen van de oorzaken van de klachten in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.

Een osteopaat kan door middel van onderzoek en behandeling van het lichaam de oorzaak van de hoofdpijnklachten achterhalen en deze behandelen. Bovendien kan een osteopaat advies geven over hoe je hoofdpijnklachten in de toekomst kunt voorkomen.

Kies voor osteopathie bij hoofdpijnklachten en ervaar de verlichting die het kan bieden. Maak een afspraak bij een osteopaat en ontdek wat deze vorm van manuele therapie voor jou kan betekenen.

Meer over mij

Mijn naam is Robin Bhaggan, geboren en getogen in het Noorden van Nederland, waarna ik als prof volleybal coach heb gewoond en gewerkt in Amerika, Denemarken en Zwitserland.

Door eigen ernstig blessureleed als speler, ervaarde ik al hoe weinig effect behandelingen hadden op mijn pijnklachten. Maar tijdens mijn tijd als prof coach verbaasde mij al helemaal hoe weinig resultaten mijn sporters boekten bij reguliere behandelingen. Zelfs een eenvoudige pijnklacht had bij de beste therapeuten een lange tijd nodig voor er resultaten werden geboekt. Ik vond dat dit anders moest.

Ervaringen van cliënten

Esther OudEsther Oud
09:43 08 Nov 22
Na twee consulten, waarbij ook dry needling is toegepast, weer mijn hoofd soepel naar links en rechts kunnen bewegen, zonder daarbij mijn lichaam mee te moeten bewegen vanwege de pijn. Robin stelt je meteen op je gemak en is heel vakkundig. Mocht ik weer klachten krijgen maak ik meteen weer een nieuwe afspraak.
JurneyJurney
11:57 16 Oct 22
Zo dankbaar voor de behandelingen en methode van Robin!! Door zijn behandelingen ben ik zoveel meer in mijn kracht gekomen. Ik had geen pijn, maar ik had ook geen kracht doordat ik mijn lichaam niet op een voor mij goede manier gebruikte. Ik bleek helemaal verkrampt te zijn. Na een aantal behandelingen bij Robin en kennis van zijn methode is dat enorm veranderd!Als zangeres lukt het mij zoveel beter en makkelijker om de juiste energie te kunnen geven vanuit mijn lichaam. Als vocal coach pas ik de methode van Robin ook toe en kan op die manier nog veel meer mensen blij maken. Als mijn stem af en toe even hapert wegens spanning ga ik bij Robin langs en op de terugweg kan ik mijn nootjes weer met gemak zingen! Absolute aanrader!!! Dankjewel Robin !
Ronald BijwaardRonald Bijwaard
09:36 13 Aug 22
Door toeval kwam ik bij Robin terecht voor een consult voor mijn onderrug, waar de stijfheid en de daarmee terugkerende rugpijn eens goed werd bekeken. Verbazingwekkend ging de pijn al weg na 1 behandeling. De diagnose was gelijk goed waaraan gewerkt moest worden. Nu de 2de behandeling ondergaan waar de soepelheid en de continuïteit van de gewrichten een boost krijgen.Ik ben blij dat ik deze stap per toeval heb gezet.
Bike TweetBike Tweet
10:21 26 Jul 22
Robin is een fijne man die echt oor voor je heeft. Je vertelt je klacht en hij kan meteen verwoorden waar het van kan komen. Hier heeft hij meteen een behandelingsplan voor. Na de eerste behandeling ervaarde ik al veel meer rust en minder pijn in mijn lijf. Op persoonlijk vlak kan hij je ook tools aanreiken waar je ook weer verder komt in het leven.Bedankt voor de ervaring
Barbara vd SteenBarbara vd Steen
07:11 24 Jul 22
Ik kwam bij Robin met pijn in mijn knie waar ik al een half jaar last van had. Na de eerste behandeling had ik veel minder pijn en na iedere keer was de pijn minder. Robin luistert naar je en legt uit wat hij doet en waarom. Hij behandeld niet alleen de plaats waar het pijn doet maar kijkt verder en zoekt naar de oorzaak en betrekt je hele lichaam bij de behandeling. Ik heb nu geen pijn meer en kan soepel bewegen en heb geen last meer van stijfheid en pijn
SuzeSuze
13:00 02 Mar 21
Ik raad iedereen met klachten aan om naar deze praktijk te gaan.Robin is authentiek en kundig in wat hij doet.Mijn vriend en ik hadden beiden al jaren erg veel last van onze onder rug.Ik kan nu zeggen dat dit verleden tijd is. Robin gaat erg secuur te werk en onderzoekt alle mogelijke oorzaken van de pijn. Hij bekijkt het hele lichaam.Wij zijn beiden goed geholpen door de verschillende technieken die zijn toegepast. Momenteel lopen wij op steunzolen die aangemeten en geleverd zijn door Robin.Een absolute aanrader!
Floor HansenFloor Hansen
12:47 02 Mar 21
Na alles al geprobeerd te hebben, heeft uiteindelijk Robin me écht weten te helpen. Na de hernia operatie kwamen alle rugklachten terug, waarschijnlijk dus door verkeerd gebruik van mijn lichaam en spiergroepen. Door dit aan te pakken, en echt een grondige aanpak van meerdere kanten bekeken en meerdere therapieën die Robin toepast in een behandelmethode, is dit volledig hersteld. Na 1 behandeling al waanzinnig resultaat en na de 2e behandeling was alle pijn weg. Echt een aanrader!!
Simone van den BergSimone van den Berg
21:21 01 Mar 21
Robin heeft een hele eigenzinnige kijk op hoe het lichaam optimaal functioneert en wat je kunt doen je lichaam zelf in flow te brengen en houden. Hij begeleidt je met heel veel passie en expertise in het fitter maken van je lichaam. Daarvoor heeft hij een arsenaal aan methodieken aangeleerd en ontwikkeld en gaat net zo lang door tot het gewenste effect bereikt is. Verder is het ook een heel fijn en enthousiast mens. Mijn advies: ga zeker een keer bij hem langs als je last hebt van je schouders, nek, rug of knieën. Met één sessie kan hij echt al een heel verschil voor je maken, hoe gaaf is dat!
Esmee van MamerenEsmee van Mameren
19:12 01 Mar 21
Ontzettend veel pijn gehad in mijn rug en knieën, jaren lang verschillende fysio geprobeerd en niks wat langdurig hielp totdat ik behandeld ben door Robin. Na de eerste sessie had ik al veel minder pijn en bij elke sessie werd dit beter. Nu (bijna een jaar later) weinig tot geen pijn meer en voor het beetje wat terug is gekomen maak ik weer een nieuwe afspraak voor als we weer iets meer mogen (door corona).Ook heb ik zooltjes voor de knie en rugklachten en het verschil of ik ze een dag wel en een dag niet draag is echt gigantisch groot! Ik kan/wil geen dag meer zonder.
Anka UittenbogertAnka Uittenbogert
23:14 28 Feb 21
Dankzij jouw onderzoek op welk manier ik loop, begrijp ik beter wat het oorzaak is van mijn jarenlang heuppijn. Dankzij jouw werk ‘accupunter’ en de voetzolen helpt het mijn linkerheup lichter te voelen. Ik vind het fijn, wanneer je mij coaching geeft hoe ik rug/heupspieren stevig kan maken. Het brengt mij de goede kant op om gebalanceerd loophouding te gebruiken. Dankzij jou ben ik bewuster hoe mijn fysiek lichaam zich beweegt. Het gaat om Balans. Dankbaar 🙏💗
Ellis HanemaaijerEllis Hanemaaijer
15:24 16 Jan 23
Last year I ended up at Robin's practice. After giving birth to my oldest who was already over 4! I had terrible back pain, waking up at night from the pain in my back and also almost continuous pain during the day. After 3 different physiotherapists, an osteopath and 2 other back therapists, I thought it was not possible for me to become pain free. Until I got to Robin. You immediately feel at ease because Robin is a very nice person. And he is so good at what he does, after a series of treatments I am finally pain free! Also for my son who had a lot of stomach ache I got the tip to use probiotics, great tip because I hardly ever hear him talk about stomach aches anymore.I am very happy and grateful for what Robin has done for me!
Bike TweetBike Tweet
12:00 10 Jan 23
Robin is a nice man who really listens to you. You tell your complaint and he can immediately articulate what it could come from. He immediately has a treatment plan for this. After the first treatment I experienced much more peace and less pain in my body. On a personal level, he can also provide you with tools to help you move forward in life.Thanks for the experience
Pita Van 't VeenPita Van 't Veen
14:11 17 Dec 22
When I left Robin's for the first time, I had the idea that I had been with him for an hour. His diagnosis was so different from all other practitioners and he immediately got to work, explained everything and let me leave with a body that could move better, smoother. My complaint was back pain, but the cause was adhesions in my intestines. His approach and method gave me confidence that I could really go through life pain-free again! After 4 sessions, and on his advice 4 days of juice fasting and 3 colonics, I felt able to continue without his treatments, with the help of a program in his book. Robin sees you!
JurneyJurney
11:57 16 Oct 22
So grateful for Robin's treatments and method!! His treatments have made me feel so much more empowered. I had no pain, but I also had no strength because I wasn't using my body in a way that was right for me. I turned out to be completely cramped. After a number of treatments with Robin and knowledge of his method, that has changed enormously!As a singer I succeed so much better and easier to give the right energy from my body. As a vocal coach I also apply Robin's method and can make many more people happy that way. If my voice occasionally falters due to tension, I visit Robin and on the way back I can easily sing my notes again! Absolutely recommended!!! Thank you Robin!
Barbara vd SteenBarbara vd Steen
07:11 24 Jul 22
I came to Robin with pain in my knee that had been bothering me for half a year. After the first treatment I had much less pain and after each time the pain was less. Robin listens to you and explains what he is doing and why. He not only treats the place where it hurts but looks further and looks for the cause and involves your whole body in the treatment. I now have no pain and can move smoothly and I no longer suffer from stiffness and pain
js_loader