Selecteer een pagina

Pijn in hamstring

Alles over pijn in de hamstring en de behandeling hiervan

Pijn in hamstring

Alles over pijn in de hamstring en de behandeling hiervan

Anatomie van de hamstring

De hamstrings zijn de drie spieren die aan de achterkant van het bovenbeen lopen. Samen met de quadriceps (de spieren aan de voorkant van het bovenbeen) zorgen ze ervoor dat je je benen kunt strekken en buigen. De hamstrings zijn de biceps femoris, de semimembranosus en de semitendinosus.

Pijn aan de hamstring

Hamstringpijn is een aandoening waarbij de spieren in de achterkant van het bovenbeen pijnlijk zijn. Het kan een scherpe, stekende pijn zijn of een doffe, aanhoudende pijn. Soms is de pijn zo erg dat je niet kunt lopen of zitten. Hamstringpijn kan ontstaan door een blessure, zoals een scheur in de hamstring.

Hamstringklachten kunnen ook ontstaan door positiefouten van de botten en hierdoor krijg je een verkeerde belasting van de spieren. Hierdoor ontstaan verhardingen in de spier, die triggerpoints heten. Dit zijn spierknopen die pijn kunnen geven op zowel de plek zelf als op andere plekken.

Triggerpoints in de hamstrings kunnen pijn uitstralen naar de achterkant van het bovenbeen, de bil of het been. De pijn is vaak het ergst als je je hamstrings aanspant, bijvoorbeeld als je gaat staan. Hamstringklachten kunnen ook beperkingen geven in de beweeglijkheid van het bovenbeen.

Behandeling van de hamstring

De behandeling van pijn in de hamstrings is gericht op het herstellen van het natuurlijke evenwicht van het lichaam. De behandelingen van Core Release richten zich op de diepgelegen oorzaak. Door positie standen van de gewrichten te verbeteren, zal spanning op de spieren verminderen en ervaren veel mensen een aanzienlijke vermindering van pijn.

Met fasciale manipulaties en dry needling kunnen we ook de andere lagen van het lichaam behandelen om een zo groot mogelijk effect te realiseren.

Waarom kies je voor ons?

Wij werken niet met standaard protocollen, maar stemmen in tegenstelling tot andere behandelingen volledig af op jouw lichaam. In de eerste sessie brengen we de oorzaak van jouw pijn in kaart. De meeste mensen ervaren 50-80% pijnvermindering tijdens de eerste sessie.

Met de meest moderne en effectieve technieken helpen we je naar een snel en blijvend resultaat. 

Meer over mij

Mijn naam is Robin Bhaggan, geboren en getogen in het Noorden van Nederland, waarna ik als prof volleybal coach heb gewoond en gewerkt in Amerika, Denemarken en Zwitserland.

Door eigen ernstig blessureleed als speler, ervaarde ik al hoe weinig effect behandelingen hadden op mijn pijnklachten. Maar tijdens mijn tijd als prof coach verbaasde mij al helemaal hoe weinig resultaten mijn sporters boekten bij reguliere behandelingen. Zelfs een eenvoudige pijnklacht had bij de beste therapeuten een lange tijd nodig voor er resultaten werden geboekt. Ik vond dat dit anders moest.

Ervaringen van cliënten

SuzeSuze
13:00 02 Mar 21
Ik raad iedereen met klachten aan om naar deze praktijk te gaan.Robin is authentiek en kundig in wat hij doet.Mijn vriend en ik hadden beiden al jaren erg veel last van onze onder rug.Ik kan nu zeggen dat dit verleden tijd is. Robin gaat erg secuur te werk en onderzoekt alle mogelijke oorzaken van de pijn. Hij bekijkt het hele lichaam.Wij zijn beiden goed geholpen door de verschillende technieken die zijn toegepast. Momenteel lopen wij op steunzolen die aangemeten en geleverd zijn door Robin.Een absolute aanrader!
Floor HansenFloor Hansen
12:47 02 Mar 21
Na alles al geprobeerd te hebben, heeft uiteindelijk Robin me écht weten te helpen. Na de hernia operatie kwamen alle rugklachten terug, waarschijnlijk dus door verkeerd gebruik van mijn lichaam en spiergroepen. Door dit aan te pakken, en echt een grondige aanpak van meerdere kanten bekeken en meerdere therapieën die Robin toepast in een behandelmethode, is dit volledig hersteld. Na 1 behandeling al waanzinnig resultaat en na de 2e behandeling was alle pijn weg. Echt een aanrader!!
Simone van den BergSimone van den Berg
21:21 01 Mar 21
Robin heeft een hele eigenzinnige kijk op hoe het lichaam optimaal functioneert en wat je kunt doen je lichaam zelf in flow te brengen en houden. Hij begeleidt je met heel veel passie en expertise in het fitter maken van je lichaam. Daarvoor heeft hij een arsenaal aan methodieken aangeleerd en ontwikkeld en gaat net zo lang door tot het gewenste effect bereikt is. Verder is het ook een heel fijn en enthousiast mens. Mijn advies: ga zeker een keer bij hem langs als je last hebt van je schouders, nek, rug of knieën. Met één sessie kan hij echt al een heel verschil voor je maken, hoe gaaf is dat!
Esmee van MamerenEsmee van Mameren
19:12 01 Mar 21
Ontzettend veel pijn gehad in mijn rug en knieën, jaren lang verschillende fysio geprobeerd en niks wat langdurig hielp totdat ik behandeld ben door Robin. Na de eerste sessie had ik al veel minder pijn en bij elke sessie werd dit beter. Nu (bijna een jaar later) weinig tot geen pijn meer en voor het beetje wat terug is gekomen maak ik weer een nieuwe afspraak voor als we weer iets meer mogen (door corona).Ook heb ik zooltjes voor de knie en rugklachten en het verschil of ik ze een dag wel en een dag niet draag is echt gigantisch groot! Ik kan/wil geen dag meer zonder.
Anka UittenbogertAnka Uittenbogert
23:14 28 Feb 21
Dankzij jouw onderzoek op welk manier ik loop, begrijp ik beter wat het oorzaak is van mijn jarenlang heuppijn. Dankzij jouw werk ‘accupunter’ en de voetzolen helpt het mijn linkerheup lichter te voelen. Ik vind het fijn, wanneer je mij coaching geeft hoe ik rug/heupspieren stevig kan maken. Het brengt mij de goede kant op om gebalanceerd loophouding te gebruiken. Dankzij jou ben ik bewuster hoe mijn fysiek lichaam zich beweegt. Het gaat om Balans. Dankbaar 🙏💗
js_loader