Selecteer een pagina

Strottenhoofd massage

Strottenhoofd manipulatie voor het behandelen van stemklachten

Afspraak maken

Strottenhoofd massage

Strottenhoofd manipulatie voor het behandelen van stemklachten
Afspraak maken
U

Oorzaak

In 1 sessie een duidelijke diagnose

Z

Effectief

Direct 50-80% minder pijn voelbaar

Bereikbaar

Uitstekend bereikbaar met auto en OV

Op zoek naar strottenhoofd massage?

Stemklachten zijn een veelvoorkomend probleem dat zich kan uiten in heesheid, schorheid, globusgevoel en andere symptomen. Deze klachten worden vaak veroorzaakt door spierspanning in het strottenhoofd, een complexe structuur die verantwoordelijk is voor het produceren van geluid bij het spreken en zingen. Gelukkig kan natuurlijke strottenhoofd manipulatie een effectieve oplossing zijn voor deze klachten.

Wat is strottenhoofd massage?

Strottenhoofd manipulatie is een techniek die wordt gebruikt om spierspanning in het strottenhoofd te verminderen. Het omvat het zachtjes manipuleren van de spieren en andere weefsels rondom het strottenhoofd, om zo de spanning te verminderen en de bewegingsvrijheid te vergroten.

Deze techniek kan worden toegepast bij een breed scala aan stemklachten, waaronder heesheid, schorheid en het gevoel van een brok in de keel (globusgevoel). Door de spierspanning te verminderen en de bewegingsvrijheid te vergroten, kan strottenhoofd manipulatie helpen om deze klachten te verminderen en de kwaliteit van de stem te verbeteren.

Strottenhoofd manipulatie is een techniek die wordt gebruikt om spierspanning in het strottenhoofd te verminderen. Het omvat het zachtjes manipuleren van de spieren en andere weefsels rondom het strottenhoofd, om zo de spanning te verminderen en de bewegingsvrijheid te vergroten.

Deze techniek kan worden toegepast bij een breed scala aan stemklachten, waaronder heesheid, schorheid en het gevoel van een brok in de keel (globusgevoel). Door de spierspanning te verminderen en de bewegingsvrijheid te vergroten, kan strottenhoofd manipulatie helpen om deze klachten te verminderen en de kwaliteit van de stem te verbeteren.

Hoe werkt strottenhoofd massage?

Strottenhoofd manipulatie werkt door de spieren en andere weefsels rondom het strottenhoofd voorzichtig te manipuleren. Dit kan helpen om de spanning te verminderen en de bewegingsvrijheid te vergroten. Bij stemklachten is er vaak sprake van overmatige spanning in de spieren rondom het strottenhoofd, wat de bewegingsvrijheid beperkt en de kwaliteit van de stem negatief beïnvloedt.

Strottenhoofd manipulatie kan deze spanning verminderen en de bewegingsvrijheid vergroten, waardoor de stem weer optimaal kan functioneren. Dit kan een effectieve oplossing zijn voor mensen met stemklachten, zonder de noodzaak van medicatie of andere invasieve behandelingen.

Voordelen van strottenhoofd manipulatie

Er zijn veel voordelen verbonden aan strottenhoofd manipulatie als behandeling voor stemklachten. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

  • Vermindering van spierspanning rondom het strottenhoofd
  • Verbetering van de bewegingsvrijheid van het strottenhoofd
  • Vermindering van stemklachten, waaronder heesheid, schorheid en globusgevoel

Strottenhoofd massage als onderdeel van een totaalaanpak

Strottenhoofd massage kan een effectieve aanvulling zijn op andere behandelingen voor stemklachten. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan als onderdeel van een breder osteopathisch of fasciatherapeutisch behandelplan, waarbij ook aandacht wordt besteed aan de spierspanning in andere delen van het lichaam die de klachten kunnen veroorzaken.

Tijdens een strottenhoofd massage wordt de techniek van strottenhoofd manipulatie toegepast om de spierspanning in het strottenhoofd te verminderen en de bewegingsvrijheid te vergroten. Dit kan helpen om de stemklachten te verminderen en de kwaliteit van de stem te verbeteren.

Een strottenhoofd massage kan ook helpen om de algemene ontspanning te bevorderen, wat bijdraagt aan het verminderen van spierspanning in het hele lichaam. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen die last hebben van stemklachten als gevolg van stress of angst.

De combinatie van strottenhoofd massage en andere behandelingen kan een effectieve manier zijn om stemklachten te verminderen en de kwaliteit van de stem te verbeteren.

 

Strottenhoofd massage bij Core Release

Bij Core Release bieden we strottenhoofd manipulatie als onderdeel van onze fasciatherapie en osteopathie behandelingen. We geloven in een holistische benadering van de gezondheid en zijn ervan overtuigd dat het verminderen van spierspanning in het strottenhoofd kan helpen bij het verminderen van stemklachten.

Onze behandelingen zijn gericht op het verminderen van spierspanning in het hele lichaam en het bevorderen van de algemene ontspanning. Dit kan helpen om stemklachten te verminderen en de kwaliteit van de stem te verbeteren.

Als u last heeft van stemklachten, neem dan contact met ons op voor een afspraak. We zullen samen met u werken om een behandelplan op te stellen dat gericht is op het verminderen van uw klachten en het verbeteren van uw algehele gezondheid.

Conclusie

Stemklachten kunnen een ernstige impact hebben op de kwaliteit van leven van mensen. Gelukkig kan strottenhoofd manipulatie een effectieve oplossing zijn voor deze klachten. Door de spierspanning in het strottenhoofd te verminderen en de bewegingsvrijheid te vergroten, kan strottenhoofd manipulatie helpen om stemklachten te verminderen en de kwaliteit van de stem te verbeteren.

Bij Core Release bieden we strottenhoofd manipulatie als onderdeel van onze fasciatherapie en osteopathie behandelingen. Neem vandaag nog contact met ons op om te zien hoe we u kunnen helpen bij het verminderen van uw stemklachten en het verbeteren van uw algehele gezondheid.

Meer over mij

Mijn naam is Robin Bhaggan, geboren en getogen in het Noorden van Nederland, waarna ik als prof volleybal coach heb gewoond en gewerkt in Amerika, Denemarken en Zwitserland.

Door eigen ernstig blessureleed als speler, ervaarde ik al hoe weinig effect behandelingen hadden op mijn pijnklachten. Maar tijdens mijn tijd als prof coach verbaasde mij al helemaal hoe weinig resultaten mijn sporters boekten bij reguliere behandelingen. Zelfs een eenvoudige pijnklacht had bij de beste therapeuten een lange tijd nodig voor er resultaten werden geboekt. Ik vond dat dit anders moest.

Ervaringen van cliënten

Esther OudEsther Oud
09:43 08 Nov 22
Na twee consulten, waarbij ook dry needling is toegepast, weer mijn hoofd soepel naar links en rechts kunnen bewegen, zonder daarbij mijn lichaam mee te moeten bewegen vanwege de pijn. Robin stelt je meteen op je gemak en is heel vakkundig. Mocht ik weer klachten krijgen maak ik meteen weer een nieuwe afspraak.
JurneyJurney
11:57 16 Oct 22
Zo dankbaar voor de behandelingen en methode van Robin!! Door zijn behandelingen ben ik zoveel meer in mijn kracht gekomen. Ik had geen pijn, maar ik had ook geen kracht doordat ik mijn lichaam niet op een voor mij goede manier gebruikte. Ik bleek helemaal verkrampt te zijn. Na een aantal behandelingen bij Robin en kennis van zijn methode is dat enorm veranderd!Als zangeres lukt het mij zoveel beter en makkelijker om de juiste energie te kunnen geven vanuit mijn lichaam. Als vocal coach pas ik de methode van Robin ook toe en kan op die manier nog veel meer mensen blij maken. Als mijn stem af en toe even hapert wegens spanning ga ik bij Robin langs en op de terugweg kan ik mijn nootjes weer met gemak zingen! Absolute aanrader!!! Dankjewel Robin !
Ronald BijwaardRonald Bijwaard
09:36 13 Aug 22
Door toeval kwam ik bij Robin terecht voor een consult voor mijn onderrug, waar de stijfheid en de daarmee terugkerende rugpijn eens goed werd bekeken. Verbazingwekkend ging de pijn al weg na 1 behandeling. De diagnose was gelijk goed waaraan gewerkt moest worden. Nu de 2de behandeling ondergaan waar de soepelheid en de continuïteit van de gewrichten een boost krijgen.Ik ben blij dat ik deze stap per toeval heb gezet.
Bike TweetBike Tweet
10:21 26 Jul 22
Robin is een fijne man die echt oor voor je heeft. Je vertelt je klacht en hij kan meteen verwoorden waar het van kan komen. Hier heeft hij meteen een behandelingsplan voor. Na de eerste behandeling ervaarde ik al veel meer rust en minder pijn in mijn lijf. Op persoonlijk vlak kan hij je ook tools aanreiken waar je ook weer verder komt in het leven.Bedankt voor de ervaring
Barbara vd SteenBarbara vd Steen
07:11 24 Jul 22
Ik kwam bij Robin met pijn in mijn knie waar ik al een half jaar last van had. Na de eerste behandeling had ik veel minder pijn en na iedere keer was de pijn minder. Robin luistert naar je en legt uit wat hij doet en waarom. Hij behandeld niet alleen de plaats waar het pijn doet maar kijkt verder en zoekt naar de oorzaak en betrekt je hele lichaam bij de behandeling. Ik heb nu geen pijn meer en kan soepel bewegen en heb geen last meer van stijfheid en pijn
SuzeSuze
13:00 02 Mar 21
Ik raad iedereen met klachten aan om naar deze praktijk te gaan.Robin is authentiek en kundig in wat hij doet.Mijn vriend en ik hadden beiden al jaren erg veel last van onze onder rug.Ik kan nu zeggen dat dit verleden tijd is. Robin gaat erg secuur te werk en onderzoekt alle mogelijke oorzaken van de pijn. Hij bekijkt het hele lichaam.Wij zijn beiden goed geholpen door de verschillende technieken die zijn toegepast. Momenteel lopen wij op steunzolen die aangemeten en geleverd zijn door Robin.Een absolute aanrader!
Floor HansenFloor Hansen
12:47 02 Mar 21
Na alles al geprobeerd te hebben, heeft uiteindelijk Robin me écht weten te helpen. Na de hernia operatie kwamen alle rugklachten terug, waarschijnlijk dus door verkeerd gebruik van mijn lichaam en spiergroepen. Door dit aan te pakken, en echt een grondige aanpak van meerdere kanten bekeken en meerdere therapieën die Robin toepast in een behandelmethode, is dit volledig hersteld. Na 1 behandeling al waanzinnig resultaat en na de 2e behandeling was alle pijn weg. Echt een aanrader!!
Simone van den BergSimone van den Berg
21:21 01 Mar 21
Robin heeft een hele eigenzinnige kijk op hoe het lichaam optimaal functioneert en wat je kunt doen je lichaam zelf in flow te brengen en houden. Hij begeleidt je met heel veel passie en expertise in het fitter maken van je lichaam. Daarvoor heeft hij een arsenaal aan methodieken aangeleerd en ontwikkeld en gaat net zo lang door tot het gewenste effect bereikt is. Verder is het ook een heel fijn en enthousiast mens. Mijn advies: ga zeker een keer bij hem langs als je last hebt van je schouders, nek, rug of knieën. Met één sessie kan hij echt al een heel verschil voor je maken, hoe gaaf is dat!
Esmee van MamerenEsmee van Mameren
19:12 01 Mar 21
Ontzettend veel pijn gehad in mijn rug en knieën, jaren lang verschillende fysio geprobeerd en niks wat langdurig hielp totdat ik behandeld ben door Robin. Na de eerste sessie had ik al veel minder pijn en bij elke sessie werd dit beter. Nu (bijna een jaar later) weinig tot geen pijn meer en voor het beetje wat terug is gekomen maak ik weer een nieuwe afspraak voor als we weer iets meer mogen (door corona).Ook heb ik zooltjes voor de knie en rugklachten en het verschil of ik ze een dag wel en een dag niet draag is echt gigantisch groot! Ik kan/wil geen dag meer zonder.
Anka UittenbogertAnka Uittenbogert
23:14 28 Feb 21
Dankzij jouw onderzoek op welk manier ik loop, begrijp ik beter wat het oorzaak is van mijn jarenlang heuppijn. Dankzij jouw werk ‘accupunter’ en de voetzolen helpt het mijn linkerheup lichter te voelen. Ik vind het fijn, wanneer je mij coaching geeft hoe ik rug/heupspieren stevig kan maken. Het brengt mij de goede kant op om gebalanceerd loophouding te gebruiken. Dankzij jou ben ik bewuster hoe mijn fysiek lichaam zich beweegt. Het gaat om Balans. Dankbaar 🙏💗
Ellis HanemaaijerEllis Hanemaaijer
15:24 16 Jan 23
Last year I ended up at Robin's practice. After giving birth to my oldest who was already over 4! I had terrible back pain, waking up at night from the pain in my back and also almost continuous pain during the day. After 3 different physiotherapists, an osteopath and 2 other back therapists, I thought it was not possible for me to become pain free. Until I got to Robin. You immediately feel at ease because Robin is a very nice person. And he is so good at what he does, after a series of treatments I am finally pain free! Also for my son who had a lot of stomach ache I got the tip to use probiotics, great tip because I hardly ever hear him talk about stomach aches anymore.I am very happy and grateful for what Robin has done for me!
Bike TweetBike Tweet
12:00 10 Jan 23
Robin is a nice man who really listens to you. You tell your complaint and he can immediately articulate what it could come from. He immediately has a treatment plan for this. After the first treatment I experienced much more peace and less pain in my body. On a personal level, he can also provide you with tools to help you move forward in life.Thanks for the experience
Pita Van 't VeenPita Van 't Veen
14:11 17 Dec 22
When I left Robin's for the first time, I had the idea that I had been with him for an hour. His diagnosis was so different from all other practitioners and he immediately got to work, explained everything and let me leave with a body that could move better, smoother. My complaint was back pain, but the cause was adhesions in my intestines. His approach and method gave me confidence that I could really go through life pain-free again! After 4 sessions, and on his advice 4 days of juice fasting and 3 colonics, I felt able to continue without his treatments, with the help of a program in his book. Robin sees you!
JurneyJurney
11:57 16 Oct 22
So grateful for Robin's treatments and method!! His treatments have made me feel so much more empowered. I had no pain, but I also had no strength because I wasn't using my body in a way that was right for me. I turned out to be completely cramped. After a number of treatments with Robin and knowledge of his method, that has changed enormously!As a singer I succeed so much better and easier to give the right energy from my body. As a vocal coach I also apply Robin's method and can make many more people happy that way. If my voice occasionally falters due to tension, I visit Robin and on the way back I can easily sing my notes again! Absolutely recommended!!! Thank you Robin!
Barbara vd SteenBarbara vd Steen
07:11 24 Jul 22
I came to Robin with pain in my knee that had been bothering me for half a year. After the first treatment I had much less pain and after each time the pain was less. Robin listens to you and explains what he is doing and why. He not only treats the place where it hurts but looks further and looks for the cause and involves your whole body in the treatment. I now have no pain and can move smoothly and I no longer suffer from stiffness and pain
js_loader