Selecteer een pagina

Tension Myositis Syndrome

Wat is TMS en de concrete oplossing?

Tension Myositis Syndrome

Wat is het en wat is de concrete oplossing?

Terugkerende pijnklachten

Wat is Tension Myositis Syndrome?

Tension Myositis Syndromen wordt ook wel TMS genoemd. De diagnose is bedacht door een Amerikaanse revalidatiearts genaamd dr. Sarno. TMS is een diagnose die (chronische) pijnklachten ontwikkeld aan het lichaam, zónder lichamelijke oorzaak. Dit zou verklaren waarom bij veel mensen uit veel onderzoeken geen aantoonbare afwijkingen wordt gediagnosticeerd in bijvoorbeeld het ziekenhuis, maar ze toch pijn ervaren.

De symptomen van de pijn ontstaan volgens deze gedachtegang door een kleine vorm van zuurstoftekort in de spieren en het zenuwstelsel. Volgens dr. Sarno zijn onderdrukte emoties en psychosociale stress de dieperliggende oorzaak van de pijn.

Wat voor pijn ervaar je bij TMS

Volgens dr. Sarno kan TMS voor verschillende pijnklachten zorgen. De pijn is mogelijk voelbaar in bijvoorbeeld de nek, schouders, benen, voeten, tenen, ogen en tanden. Het kan dus door heel je lichaam voelbaar zijn. De soort pijn kan variëren in stekende, brandende of tintelende pijn.

Met andere woorden: het is een breed spectrum van pijnklachten die bij TMS kunnen horen.

Hoe ontstaat TMS?

TMS is een diagnose die pijn koppelt aan onderdrukte emoties. Het zenuwstelsel kan je grofweg in twee delen splitsen: het sympathische en parasympathische zenuwstelsel.

  • Sympathisch is de werkmodus van het lichaam. Je kan het vergelijken met de gaspedaal van een auto, waarbij je dus AAN staat.
  • Parasympathisch is de ontspanningsmodus. Dit kan je vergelijken met de rem van een auto, waarbij je weer tot rust komt.

Het onderdrukken van emoties zorgt voor een overstimulering van het sympathische zenuwstelsel. Je staat dus continue AAN, waardoor je lichaam steeds meer verkrampt en niet meer tot rust komt. Dit verklaart ook dat het effect van veel verschillende behandelingen maar van korte duur zijn.

De Core Release behandeling

In mijn behandelpraktijk heb ik veel mensen geholpen bij het herstel van TMS. Voor veel mensen is het een zoektocht, omdat de oplossing meestal alleen in psychotherapie gezocht wordt. Belangrijk is om te begrijpen dat lichaam en geest één zijn. Dat is ook de reden waarom de onderdrukking van emotie kan zorgen voor fysieke pijnklachten. Maar zo werkt het ook precies andersom. Verandering in het lichaam kan ook impact geven op het brein. Mensen ervaren tijdens fysieke behandelingen regelmatig herinneringen opkomen van bijvoorbeeld impactvolle gebeurtenissen.

De Core Release behandeling richt zich op de fascia. Dit is een ander woord voor bindweefsel, wat alles in het lichaam met elkaar verbindt. Zo lopen ook de verbindingen vanuit het brein door het lichaam heen. De behandeling richt zich op een totaalaanpak waarbij we al deze verbindingen behandelen. Dit is heel anders dan andere behandelvormen die zich alleen maar richten op één of twee fysieke onderdelen. Bij Core Release doen we dus niet aan een hokjes aanpak en behandelen we naar jouw pijnklachten vanuit een breed perspectief.

Bekend van:

Je kunt ons kennen van:

Meer over mij

Mijn naam is Robin Bhaggan, geboren en getogen in het noorden van Nederland. Voor mijn werk als professioneel volleybal coach heb ik gewoond en gewerkt in Amerika, Denemarken en Zwitserland.

Door een ernstige opgelopen blessure tijdens volleybal, ervaarde ik zelf hoe weinig effect doorsnee behandelingen boden voor mijn pijnklachten. Hierin was ik niet alleen, want ook de spelers die ik coachte ervaarden dit. Ik wilde weten of dit anders kon.

Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik dat de fascia een grote rol speelt bij pijnklachten en heb daarom veel opleidingen gedaan, om hier veel kennis en kunde in te vergaren. Met Core Release breng ik dit met veel passie in praktijk.

Ervaringen van cliënten

SuzeSuze
13:00 02 Mar 21
Ik raad iedereen met klachten aan om naar deze praktijk te gaan.Robin is authentiek en kundig in wat hij doet.Mijn vriend en ik hadden beiden al jaren erg veel last van onze onder rug.Ik kan nu zeggen dat dit verleden tijd is. Robin gaat erg secuur te werk en onderzoekt alle mogelijke oorzaken van de pijn. Hij bekijkt het hele lichaam.Wij zijn beiden goed geholpen door de verschillende technieken die zijn toegepast. Momenteel lopen wij op steunzolen die aangemeten en geleverd zijn door Robin.Een absolute aanrader!
Floor HansenFloor Hansen
12:47 02 Mar 21
Na alles al geprobeerd te hebben, heeft uiteindelijk Robin me écht weten te helpen. Na de hernia operatie kwamen alle rugklachten terug, waarschijnlijk dus door verkeerd gebruik van mijn lichaam en spiergroepen. Door dit aan te pakken, en echt een grondige aanpak van meerdere kanten bekeken en meerdere therapieën die Robin toepast in een behandelmethode, is dit volledig hersteld. Na 1 behandeling al waanzinnig resultaat en na de 2e behandeling was alle pijn weg. Echt een aanrader!!
Simone van den BergSimone van den Berg
21:21 01 Mar 21
Robin heeft een hele eigenzinnige kijk op hoe het lichaam optimaal functioneert en wat je kunt doen je lichaam zelf in flow te brengen en houden. Hij begeleidt je met heel veel passie en expertise in het fitter maken van je lichaam. Daarvoor heeft hij een arsenaal aan methodieken aangeleerd en ontwikkeld en gaat net zo lang door tot het gewenste effect bereikt is. Verder is het ook een heel fijn en enthousiast mens. Mijn advies: ga zeker een keer bij hem langs als je last hebt van je schouders, nek, rug of knieën. Met één sessie kan hij echt al een heel verschil voor je maken, hoe gaaf is dat!
Esmee van MamerenEsmee van Mameren
19:12 01 Mar 21
Ontzettend veel pijn gehad in mijn rug en knieën, jaren lang verschillende fysio geprobeerd en niks wat langdurig hielp totdat ik behandeld ben door Robin. Na de eerste sessie had ik al veel minder pijn en bij elke sessie werd dit beter. Nu (bijna een jaar later) weinig tot geen pijn meer en voor het beetje wat terug is gekomen maak ik weer een nieuwe afspraak voor als we weer iets meer mogen (door corona).Ook heb ik zooltjes voor de knie en rugklachten en het verschil of ik ze een dag wel en een dag niet draag is echt gigantisch groot! Ik kan/wil geen dag meer zonder.
Anka UittenbogertAnka Uittenbogert
23:14 28 Feb 21
Dankzij jouw onderzoek op welk manier ik loop, begrijp ik beter wat het oorzaak is van mijn jarenlang heuppijn. Dankzij jouw werk ‘accupunter’ en de voetzolen helpt het mijn linkerheup lichter te voelen. Ik vind het fijn, wanneer je mij coaching geeft hoe ik rug/heupspieren stevig kan maken. Het brengt mij de goede kant op om gebalanceerd loophouding te gebruiken. Dankzij jou ben ik bewuster hoe mijn fysiek lichaam zich beweegt. Het gaat om Balans. Dankbaar 🙏💗
js_loader

Het boek

Hoe gezond je ook eet, leeft en beweegt: als je buiten je natuurlijke patroon beweegt, krijg je bijna altijd last van rugpijn. Daarom heb ik een boek geschreven voor mensen met rugpijn die daar vanaf willen. Door dit boek leer je je lichaam kennen zoals je nog nooit hebt gedaan – zelfs als je al van alles hebt geprobeerd. De Bhaggan Methode, die in dit boek voor het eerst wereldkundig wordt gemaakt, is een geheel nieuwe kijk op het lichaam.