Selecteer een pagina

Trapezius spier pijn

Alles over trapezius spier pijn en de behandeling hiervan

TRAPEZIUS SPIER PIJN

Alles over trapezius spier pijn en de behandeling hiervan

Anatomie van de trapezius

De trapezius is een groot, driehoekig spier die zich uitstrekt over de rug van het bovenste deel van het lichaam. De spier loopt van de achterkant van het hoofd tot aan de onderrug en heeft twee hoofdrollen. Het is verantwoordelijk voor het bewegen van de schouderbladen en het ondersteunen van het hoofd en de nek. De trapezius wordt ook wel de “rugspier” genoemd.

De trapezius wordt vaak beschouwd als één spier, maar het is eigenlijk een samenstelling van drie verschillende spieren: de bovenste, middelste en onderste trapezius. Elke trapezius heeft zijn eigen functie en aan de boven- en onderkant van de spier zitten twee pezen. Deze pezen zijn verbonden met de schouderbladen en het sleutelbeen.

Ontstaan van trapezius spier pijn

De meeste trapezius spier pijn is het gevolg van spannende of overbelaste spieren. Deze aandoening wordt ook wel “trapezius myalgie” genoemd. De pijn is vaak het gevolg van een ongewone hoeveelheid stress op de spieren, zoals bij het tillen van zware voorwerpen of het langdurig zitten in een ongemakkelijke houding. De pijn kan ook optreden als gevolg van een letsel of een aandoening, zoals whiplash of een hernia.

De pijn in de trapezius kan een aantal verschillende symptomen veroorzaken, waaronder:

  • Een stijve nek of schouderbladen
  • Pijn in de nek of schouderbladen
  • Pijn die uitstraalt naar de arm of het bovenste deel van de rug
  • Spierkrampen of stijfheid
  • Gevoeligheid voor aanraking

De pijn in de trapezius kan onder andere symptomen veroorzaken, zoals hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid en braken.

Behandeling van trapezius spier pijn

De behandeling van trapezius spier pijn begint met het kijken naar de oorzaak. Bij onze behandelpraktijk Core Release hebben we een goede behandeling, waarbij we werken aan de dieperliggende oorzaak van deze pijn. Veel behandelingen richten zich op het behandelen van de pijnlijke spierverhardingen.

Daardoor wordt vergeten dat deze spierverhardingen er niet zomaar zijn. Door goed te kijken naar de positionering van de gewrichten, kan een groot deel van de oorzaak worden aangepakt. Samen met blokkades in de fasciale bindweefsel lagen kunnen deze zorgen voor deze vervelende trapezius spier pijn. Mochten deze dieperliggende oorzaken worden opgelost, kan je direct verlichting merken en werken we aan de ontspanning van de overgebleven spanningen.

Bekend van:

Je kunt ons kennen van:

Meer over mij

Mijn naam is Robin Bhaggan, geboren en getogen in het noorden van Nederland. Voor mijn werk als professioneel volleybal coach heb ik gewoond en gewerkt in Amerika, Denemarken en Zwitserland.

Door een ernstige opgelopen blessure tijdens volleybal, ervaarde ik zelf hoe weinig effect doorsnee behandelingen boden voor mijn pijnklachten. Hierin was ik niet alleen, want ook de spelers die ik coachte ervaarden dit. Ik wilde weten of dit anders kon.

Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik dat de fascia een grote rol speelt bij pijnklachten en heb daarom veel opleidingen gedaan, om hier veel kennis en kunde in te vergaren. Met Core Release breng ik dit met veel passie in praktijk.

Ervaringen van cliënten

SuzeSuze
13:00 02 Mar 21
Ik raad iedereen met klachten aan om naar deze praktijk te gaan.Robin is authentiek en kundig in wat hij doet.Mijn vriend en ik hadden beiden al jaren erg veel last van onze onder rug.Ik kan nu zeggen dat dit verleden tijd is. Robin gaat erg secuur te werk en onderzoekt alle mogelijke oorzaken van de pijn. Hij bekijkt het hele lichaam.Wij zijn beiden goed geholpen door de verschillende technieken die zijn toegepast. Momenteel lopen wij op steunzolen die aangemeten en geleverd zijn door Robin.Een absolute aanrader!
Floor HansenFloor Hansen
12:47 02 Mar 21
Na alles al geprobeerd te hebben, heeft uiteindelijk Robin me écht weten te helpen. Na de hernia operatie kwamen alle rugklachten terug, waarschijnlijk dus door verkeerd gebruik van mijn lichaam en spiergroepen. Door dit aan te pakken, en echt een grondige aanpak van meerdere kanten bekeken en meerdere therapieën die Robin toepast in een behandelmethode, is dit volledig hersteld. Na 1 behandeling al waanzinnig resultaat en na de 2e behandeling was alle pijn weg. Echt een aanrader!!
Simone van den BergSimone van den Berg
21:21 01 Mar 21
Robin heeft een hele eigenzinnige kijk op hoe het lichaam optimaal functioneert en wat je kunt doen je lichaam zelf in flow te brengen en houden. Hij begeleidt je met heel veel passie en expertise in het fitter maken van je lichaam. Daarvoor heeft hij een arsenaal aan methodieken aangeleerd en ontwikkeld en gaat net zo lang door tot het gewenste effect bereikt is. Verder is het ook een heel fijn en enthousiast mens. Mijn advies: ga zeker een keer bij hem langs als je last hebt van je schouders, nek, rug of knieën. Met één sessie kan hij echt al een heel verschil voor je maken, hoe gaaf is dat!
Esmee van MamerenEsmee van Mameren
19:12 01 Mar 21
Ontzettend veel pijn gehad in mijn rug en knieën, jaren lang verschillende fysio geprobeerd en niks wat langdurig hielp totdat ik behandeld ben door Robin. Na de eerste sessie had ik al veel minder pijn en bij elke sessie werd dit beter. Nu (bijna een jaar later) weinig tot geen pijn meer en voor het beetje wat terug is gekomen maak ik weer een nieuwe afspraak voor als we weer iets meer mogen (door corona).Ook heb ik zooltjes voor de knie en rugklachten en het verschil of ik ze een dag wel en een dag niet draag is echt gigantisch groot! Ik kan/wil geen dag meer zonder.
Anka UittenbogertAnka Uittenbogert
23:14 28 Feb 21
Dankzij jouw onderzoek op welk manier ik loop, begrijp ik beter wat het oorzaak is van mijn jarenlang heuppijn. Dankzij jouw werk ‘accupunter’ en de voetzolen helpt het mijn linkerheup lichter te voelen. Ik vind het fijn, wanneer je mij coaching geeft hoe ik rug/heupspieren stevig kan maken. Het brengt mij de goede kant op om gebalanceerd loophouding te gebruiken. Dankzij jou ben ik bewuster hoe mijn fysiek lichaam zich beweegt. Het gaat om Balans. Dankbaar 🙏💗
js_loader

Het boek

Hoe gezond je ook eet, leeft en beweegt: als je buiten je natuurlijke patroon beweegt, krijg je bijna altijd last van rugpijn. Daarom heb ik een boek geschreven voor mensen met rugpijn die daar vanaf willen. Door dit boek leer je je lichaam kennen zoals je nog nooit hebt gedaan – zelfs als je al van alles hebt geprobeerd. De Bhaggan Methode, die in dit boek voor het eerst wereldkundig wordt gemaakt, is een geheel nieuwe kijk op het lichaam.