Selecteer een pagina

Dry Needling cursus voor sportmasseurs

Leer in twee dagen triggerpoints te behandelen met dry needling

Dry Needling cursus voor sportmasseurs

Leer in twee dagen triggerpoints te behandelen met dry needling

Dry needling cursus voor sportmasseurs volgen?

Als masseur kom je in aanraking met cliënten met veel verschillende pijnklachten. Acute en chronische pijnklachten die variëren van de voeten tot aan het hoofd. Je ervaart verbetering in de spierspanning, maar voelt dat er in de diepere lagen nog meer bereikt kan worden. Dan is de dry needling cursus voor sportmasseurs voor jou zeer geschikt. Ook therapeuten van andere massage kunnen deelnemen aan deze cursus.

Waarschijnlijk ben je al bekend met myofasciale pijn, ook wel triggerpoints genoemd. Deze triggerpoints worden vaak behandeld op een wijze die arbeidsintensief is voor de handen van de masseur.  De dry needling cursus voor sportmasseurs helpt je resultaten nóg effectiever te maken, zonder dat dit ten koste gaat van je eigen gezondheid.

Triggerpoints behandelen met de dry needling cursus

Dry needling is een zeer effectieve methode voor het snel en grondig losmaken van spierspanning. Met een dunne en haast niet voelbare naald worden de triggerpoints aangeprikt, waardoor er een zogeheten twitch response plaatsvindt. Dit is een korte aanspanning van de spiervezels, waarbij tijdens het loslaten de spier weer terug gaat naar een verlengde en ontspannen toestand. De ROM (range of motion) van bewegingen nemen direct toe, waarbij klanten direct verbeteringen ervaren.

Inhoud van de dry needling cursus voor sportmasseurs

Deze hands-on basiscursus is speciaal ontwikkeld voor sportmasseurs en andere massage vormen en gericht op de meestvoorkomende pijnklachten binnen de massagepraktijk. Dry needling is een echte aanvulling op jouw huidige technieken, waarbij de doelstelling is om nóg betere resultaten te behalen op gebied van pijnreductie en spierontspanning. 

In twee dagen leer je verschillende basistechnieken die je direct en op een veilige manier leert toe te passen. De cursus bestaat uit essentiële theorie, in combinatie met veel praktijk training. We gaan er wel vanuit dat je basis anatomie kennis hebt en in staat bent om te kunnen palperen.

Het unieke aan deze cursus is dat we niet alleen focussen op het leren aanprikken van triggerpoints. We gaan juist een stap verder, door veelvoorkomende pijnklachten te gaan behandelen met dry needling. Je ontvangt tijdens cursus de dry needling gids waarin verschillende pijnklachten staan uitgewerkt en daarbij opgesomd welke triggerpoints er behandeld moeten worden.

Zo heb je een effectief behandelplan en kan je direct beginnen met pijnklachten te behandelen.

De praktische informatie

Toelatingseisen

De dry needling cursus is speciaal ontwikkeld voor sportmasseurs. Maar ook andere masseurs die mensen met pijnklachten behandelen worden toegelaten bij deze cursus. Dry needling is geen medisch voorbehouden handeling, waardoor er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Duur en tijden

De cursus bestaat uit twee dagen van 10:00-17:00.

Data
  • Een tweedaagse optie op: 12 en 13 juni 2024 (Limburg)
  • Een tweedaagse optie op: 15 en 16 september 2024 (Limburg)
Locatie

De cursus locatie van de dry needling cursus is: Kollenberg 2, 6132 AL in Sittard.

Kosten

De investering van de tweedaagse dry needling cursus bedraagt €350,- incl. btw.

Diploma

Bij volledige aanwezigheid van de tweedaagse cursus ontvangen de cursisten het certificaat dry needling basistechnieken.

Algemene Voorwaarden

Wij volgen de algemene voorwaarden van de NRTO.

Lees hier voor particulieren en lees hier voor B2B.

De dry needling cursus docent

De cursus wordt gegeven door docent en ervaren dry needling specialist Robin Bhaggan. Robin is auteur van het boek: ‘Van rugklacht naar rugkracht’, bekend als behandelaar van veel bekende Nederlandse artiesten en internationale topsporters en heeft veel ervaring in de behandeling van (chronische) pijnklachten.

Dry needling is een zeer belangrijke techniek in zijn behandelprotocol, waarmee hij snelle en duurzame resultaten boekt.

Loading...