Selecteer een pagina

Dry needling cursus.

Leer in twee dagen snel en effectief pijnklachten te verminderen. 

Dry needling cursus.

Leer in twee dagen snel en effectief pijnklachten te verminderen.

Dry needling cursus voor betere behandelresultaten

Het werk van een masseur/therapeut is niet gemakkelijk. Veel verschillende casussen komen op je behandeltafel liggen. Van acute tot chronische pijn en van de voeten tot aan het hoofd. Je wilt niets liever dan aan het einde van een sessie de klant horen zeggen dat er een grote verlichting voelbaar is.

De behandeling van triggerpoints zijn zeer bekend binnen de behandelwereld. Het triggerpoint gedachtegoed van Travell en Simon geeft veel inzicht in het scheiden van lokale pijn en uitstralingspijn. Zo weet je welke triggerpoint zorgt voor welke pijngebied en kan je effectiever behandelen. Een traditionele triggerpoint massage wordt over het algemeen als zeer arbeidsintensief ervaren voor de masseur en er blijven in de diepere lagen toch restspanning. Precies daarom hebben we deze dry needling cursus ontwikkeld.

Triggerpoints behandelen met de dry needling cursus

Dry needling is een zeer effectieve methode voor het snel en grondig losmaken van spierspanning. Met een dunne en haast niet voelbare naald worden de triggerpoints aangeprikt, waardoor er een zogeheten twitch response plaatsvindt. Dit is een korte aanspanning van de spiervezels, waarbij tijdens het loslaten de spier weer terug gaat naar een verlengde en ontspannen toestand. De ROM (range of motion) van bewegingen nemen direct toe, waarbij klanten direct verbeteringen ervaren.

Dry needling in jouw toolbox

Deze hands-on basiscursus is speciaal ontwikkeld voor masseurs/therapeuten en gericht op de meestvoorkomende pijnklachten binnen een praktijk. Dry needling is een echte aanvulling op jouw huidige technieken, waarbij de doelstelling is om nóg betere resultaten te behalen op gebied van pijnreductie en spierontspanning. 

In twee dagen leer je dertien verschillende spiergroepen prikken die je direct en op een veilige manier leert toe te passen. De cursus bestaat uit essentiële theorie, in combinatie met veel praktijk training. We gaan er wel vanuit dat je in staat bent om te kunnen palperen.

Het unieke aan deze cursus is dat we niet alleen focussen op het leren aanprikken van triggerpoints. We gaan juist een stap verder, door veelvoorkomende pijnklachten te gaan behandelen met dry needling. Je ontvangt tijdens cursus de dry needling gids waarin verschillende pijnklachten staan uitgewerkt en daarbij opgesomd welke triggerpoints er behandeld moeten worden.

Zo heb je een effectief behandelplan en kan je direct beginnen met pijnklachten te behandelen.

De praktische informatie

Toelatingseisen

De dry needling cursus is speciaal ontwikkeld voor behandelaars die met pijnklachten werken. Dit zijn bijvoorbeeld massage, cranio sacraal, neural reset, triggerpoint, osteopathie, fysiotherapie en chiropractie therapeuten. Dry needling is geen medisch voorbehouden handeling, waardoor er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Duur en tijden

De cursus bestaat uit twee dagen van 10:00-17:00.

Data
  • Een tweedaagse optie op: 10 en 17 juli 2023
  Locatie

  De cursus locatie van de dry needling cursus is gevestigd in een prachtig monumentaal pand. Het adres is: Kennemerstraatweg 464 in Heiloo. Het pand is zowel met de auto als het OV uitstekend bereikbaar. Er zijn gratis parkeerplaatsen en het treinstation is op loopafstand.

  Kosten

  De investering van de tweedaagse dry needling cursus bedraagt €350,- incl. btw.

  Diploma

  Bij volledige aanwezigheid van de tweedaagse cursus ontvangen de cursisten bewijs van deelname certificaat dry needling basistechnieken.

  Algemene Voorwaarden

  Wij volgen de algemene voorwaarden van de NRTO.

  Lees hier voor particulieren en lees hier voor B2B.

  De dry needling cursus docent

  De cursus wordt gegeven door docent en ervaren dry needling specialist Robin Bhaggan. Robin is auteur van het boek: ‘Van rugklacht naar rugkracht’, bekend als behandelaar van veel bekende Nederlandse artiesten en internationale topsporters en heeft veel ervaring in de behandeling van (chronische) pijnklachten.

  Dry needling is een zeer belangrijke techniek in zijn behandelprotocol, waarmee hij snelle en duurzame resultaten boekt.