Selecteer een pagina

Volleybal Blessure Behandeling

Alles over volleybal blessures en de behandeling hiervan

Volleybal blessure behandeling

Alles over volleybal blessures en de behandeling hiervan

Volleybal blessures

Volleybal is een sport waarbij je voornamelijk je armen, benen en rug gebruikt. De meeste mensen die volleybal spelen, hebben wel eens last van rugklachten, knieklachten, Nekklachten, schouderklachten, hand- en polsklachten. Het is in veel gevallen niet eenvoudig om deze klachten op te lossen. Bij Core Release hebben we echter al veel (top)volleyballers kunnen helpen naar een pijnvrij lichaam.

Blessures en behandeling

Rugklachten zijn een groot probleem binnen de volleybalsport. Het vele bukken, strekken zorgt voor veel spanning in de rug. Vergeet ook de verschillende bal acties zoals bij het aanvallen niet, waarbij ontzettend veel kracht uit de romp gehaald word. Veel rugbehandelingen worden ingezet op de rug, maar bij Core Release gaan we veel verder. We kijken niet alleen naar de rug, maar ook naar de buik en het bindweefsel rondom de organen.

Knieklachten ontstaan vaak tijdens het vele springen en landen. Ook kan er irritatie ontstaan in het kniegewricht tijdens het duiken zonder kniebeschermers. Belangrijk bij knieklachten is om niet te gaan stabiliseren, maar juist te kijken waar de dieperliggende oorzaak van de instabiliteit vandaan komt. Door naar de positie van de gewrichten te kijken in de benen, zien we op andere plekken die in verbinding zijn met de knie ook verkeerde gewrichtsstanden. Dit zorgt voor overcompensatie, waardoor veel mensen niet goed herstellen met alleen knie behandelingen.

Nekklachten bij volleybal ontstaan vaak tijdens het vele draaien en kantelen van het hoofd tijdens het spelen. Dit kan gepaard gaan met veel spierspanning in de nek, schouders en kaken. Belangrijk is om niet alleen naar de nek te kijken, maar ook naar bindweefsel structuren die verbonden zijn met het nekgebied. Deze structuren worden ook wel fascia genoemd en word vaak vergeten bij nekpijn behandelingen.

Schouderklachten kunnen ontstaan door de vele armswings en slagkracht tijdens het spel. Het schoudergewricht is een complex gewricht, waarbij ontzettend veel verschillende dieperliggende oorzaken mogelijk kunnen zijn. Veel behandelingen zetten in op het versterken en stabiliseren van het schoudergewricht, maar we zien in de praktijk dat er meer nodig is om deze blessure te verhelpen. Bij Core Release kijken we met schouderklachten naar blokkades in de glijding van het gewricht, nemen we de fasciale verbindingen mee in de releases en hebben we speciale technieken die zorgen voor snelle pijnvermindering in en om het schoudergewricht.

Core Release heeft veel ervaring

Als je last hebt van één of meerdere van deze bovenstaande klachten is het verstandig om een goede behandelaar op te zoeken. Bij Core Release hebben we ontzettend veel ervaring binnen en buiten de lijnen met zowel training als blessures in de (top) volleybal sport.

Behandelaar Robin Bhaggan is zelf voormalig topvolleybal coach geweest in Amerika, Denemarken en Zwitserland. Hij zag dat veel behandelingen niet effectief waren bij zijn spelers en heeft zich altijd ingezet voor de kwalitatief beste behandelingen voor deze specifieke blessures.

Waarom kies je voor ons?

Wij werken niet met standaard protocollen, maar stemmen in tegenstelling tot andere behandelingen volledig af op jouw lichaam. In de eerste sessie brengen we de oorzaak van jouw pijn in kaart. De meeste mensen ervaren 50-80% pijnvermindering tijdens de eerste sessie.

Met de meest moderne en effectieve technieken helpen we je naar een snel en blijvend resultaat. 

Meer over mij

Mijn naam is Robin Bhaggan, geboren en getogen in het Noorden van Nederland, waarna ik als prof volleybal coach heb gewoond en gewerkt in Amerika, Denemarken en Zwitserland.

Door eigen ernstig blessureleed als speler, ervaarde ik al hoe weinig effect behandelingen hadden op mijn pijnklachten. Maar tijdens mijn tijd als prof coach verbaasde mij al helemaal hoe weinig resultaten mijn sporters boekten bij reguliere behandelingen. Zelfs een eenvoudige pijnklacht had bij de beste therapeuten een lange tijd nodig voor er resultaten werden geboekt. Ik vond dat dit anders moest.

Ervaringen van cliënten

SuzeSuze
13:00 02 Mar 21
Ik raad iedereen met klachten aan om naar deze praktijk te gaan.Robin is authentiek en kundig in wat hij doet.Mijn vriend en ik hadden beiden al jaren erg veel last van onze onder rug.Ik kan nu zeggen dat dit verleden tijd is. Robin gaat erg secuur te werk en onderzoekt alle mogelijke oorzaken van de pijn. Hij bekijkt het hele lichaam.Wij zijn beiden goed geholpen door de verschillende technieken die zijn toegepast. Momenteel lopen wij op steunzolen die aangemeten en geleverd zijn door Robin.Een absolute aanrader!
Floor HansenFloor Hansen
12:47 02 Mar 21
Na alles al geprobeerd te hebben, heeft uiteindelijk Robin me écht weten te helpen. Na de hernia operatie kwamen alle rugklachten terug, waarschijnlijk dus door verkeerd gebruik van mijn lichaam en spiergroepen. Door dit aan te pakken, en echt een grondige aanpak van meerdere kanten bekeken en meerdere therapieën die Robin toepast in een behandelmethode, is dit volledig hersteld. Na 1 behandeling al waanzinnig resultaat en na de 2e behandeling was alle pijn weg. Echt een aanrader!!
Simone van den BergSimone van den Berg
21:21 01 Mar 21
Robin heeft een hele eigenzinnige kijk op hoe het lichaam optimaal functioneert en wat je kunt doen je lichaam zelf in flow te brengen en houden. Hij begeleidt je met heel veel passie en expertise in het fitter maken van je lichaam. Daarvoor heeft hij een arsenaal aan methodieken aangeleerd en ontwikkeld en gaat net zo lang door tot het gewenste effect bereikt is. Verder is het ook een heel fijn en enthousiast mens. Mijn advies: ga zeker een keer bij hem langs als je last hebt van je schouders, nek, rug of knieën. Met één sessie kan hij echt al een heel verschil voor je maken, hoe gaaf is dat!
Esmee van MamerenEsmee van Mameren
19:12 01 Mar 21
Ontzettend veel pijn gehad in mijn rug en knieën, jaren lang verschillende fysio geprobeerd en niks wat langdurig hielp totdat ik behandeld ben door Robin. Na de eerste sessie had ik al veel minder pijn en bij elke sessie werd dit beter. Nu (bijna een jaar later) weinig tot geen pijn meer en voor het beetje wat terug is gekomen maak ik weer een nieuwe afspraak voor als we weer iets meer mogen (door corona).Ook heb ik zooltjes voor de knie en rugklachten en het verschil of ik ze een dag wel en een dag niet draag is echt gigantisch groot! Ik kan/wil geen dag meer zonder.
Anka UittenbogertAnka Uittenbogert
23:14 28 Feb 21
Dankzij jouw onderzoek op welk manier ik loop, begrijp ik beter wat het oorzaak is van mijn jarenlang heuppijn. Dankzij jouw werk ‘accupunter’ en de voetzolen helpt het mijn linkerheup lichter te voelen. Ik vind het fijn, wanneer je mij coaching geeft hoe ik rug/heupspieren stevig kan maken. Het brengt mij de goede kant op om gebalanceerd loophouding te gebruiken. Dankzij jou ben ik bewuster hoe mijn fysiek lichaam zich beweegt. Het gaat om Balans. Dankbaar 🙏💗
js_loader