Selecteer een pagina

Fasciatherapie

Snel en blijvend herstel van jouw pijnklachten.

Afspraak maken

Fasciatherapie

Snel en blijvend herstel van jouw pijnklachten.
Afspraak maken
U

Oorzaak

In 1 sessie een duidelijke diagnose

Z

Effectief

Direct 50-80% minder pijn voelbaar

Bereikbaar

Uitstekend bereikbaar met auto en OV

Wat is fascia?

Bij Core Release werken met de fascia. Fascia is een ander woord voor bindweefsel. Maar je kan het beter ‘verbindend weefsel’ noemen, omdat het letterlijk alles in het lichaam verbindt. De fascia heeft veel meer zenuwuiteinden dan spieren of botten en speelt daarom bijna altijd een grote rol bij pijnklachten.

Het bijzondere van de fascia is dat het niet zichtbaar is op een MRI en CT-scan. Dat betekent dat veel klachten zonder medisch aantoonbare oorzaak dus ook te maken kunnen hebben met een verkleving of blokkade van de fascia.

Fasciatherapie

Bij pijnklachten is het belangrijk om alle componenten mee te nemen die bij de klacht horen. Dit wordt vandaag de dag nog steeds niet of nauwelijks toegepast bij de meeste therapieën. Bij Core Release behandelen we niet vanuit een hokje gericht op één component. Door verschillende testen uit te voeren met de fascia, brengen we in kaart op welke lagen er blokkades aanwezig zijn.

Met fasciatherapie behandelen we onder anderen:

  • Rugklachten
  • Nekklachten
  • Schouderklachten
  • Heupklachten
  • Knieklachten

Bij pijnklachten is het belangrijk om alle componenten mee te nemen die bij de klacht horen. Dit word vandaag de dag nog steeds niet of nauwelijks toegepast bij de meeste therapieën. Bij Core Release behandelen we niet vanuit een hokje gericht op één component. Door verschillende testen uit te voeren met de fascia, brengen we in kaart op welke lagen er blokkades aanwezig zijn.

Met fasciatherapie behandelen we onder anderen:

  • Rugklachten
  • Nekklachten
  • Schouderklachten
  • Heupklachten
  • Knieklachten

Fasciatherapie behandeling

We beginnen een fasciatherapie behandeling eerst met een uitgebreide anamnese. Dit is een intake gesprek, waarbij we terug gaan naar het begin van de klacht. Met gerichte vragen brengen we duidelijk in beeld welke oorzaken gezorgd kunnen hebben voor het ontstaan van de pijnklacht. 

Vanuit daar starten we met een totaal behandeling. 

We combineren hierbij kennis en technieken uit de osteopathie, chiropractie en fysiotherapie. Dat betekent dat we met de fascia rondom de organen, botten en spieren aan het werk gaan.

Schouderklachten

Knieklachten

Waarom kies je voor ons?

Wij werken niet met standaard protocollen, maar stemmen in tegenstelling tot andere behandelingen volledig af op jouw lichaam. In de eerste sessie brengen we de oorzaak van jouw pijn in kaart. De meeste mensen ervaren 50-80% pijnvermindering tijdens de eerste sessie.

Met de meest moderne en effectieve technieken helpen we je naar een snel en blijvend resultaat. 

Meer over mij

Mijn naam is Robin Bhaggan, geboren en getogen in het Noorden van Nederland, waarna ik als prof volleybal coach heb gewoond en gewerkt in Amerika, Denemarken en Zwitserland.

Door eigen ernstig blessureleed als speler, ervaarde ik al hoe weinig effect behandelingen hadden op mijn pijnklachten. Maar tijdens mijn tijd als prof coach verbaasde mij al helemaal hoe weinig resultaten mijn sporters boekten bij reguliere behandelingen. Zelfs een eenvoudige pijnklacht had bij de beste therapeuten een lange tijd nodig voor er resultaten werden geboekt. Ik vond dat dit anders moest.

Fasciatherapie ervaringen

SuzeSuze
13:00 02 Mar 21
Ik raad iedereen met klachten aan om naar deze praktijk te gaan.Robin is authentiek en kundig in wat hij doet.Mijn vriend en ik hadden beiden al jaren erg veel last van onze onder rug.Ik kan nu zeggen dat dit verleden tijd is. Robin gaat erg secuur te werk en onderzoekt alle mogelijke oorzaken van de pijn. Hij bekijkt het hele lichaam.Wij zijn beiden goed geholpen door de verschillende technieken die zijn toegepast. Momenteel lopen wij op steunzolen die aangemeten en geleverd zijn door Robin.Een absolute aanrader!
Floor HansenFloor Hansen
12:47 02 Mar 21
Na alles al geprobeerd te hebben, heeft uiteindelijk Robin me écht weten te helpen. Na de hernia operatie kwamen alle rugklachten terug, waarschijnlijk dus door verkeerd gebruik van mijn lichaam en spiergroepen. Door dit aan te pakken, en echt een grondige aanpak van meerdere kanten bekeken en meerdere therapieën die Robin toepast in een behandelmethode, is dit volledig hersteld. Na 1 behandeling al waanzinnig resultaat en na de 2e behandeling was alle pijn weg. Echt een aanrader!!
Simone van den BergSimone van den Berg
21:21 01 Mar 21
Robin heeft een hele eigenzinnige kijk op hoe het lichaam optimaal functioneert en wat je kunt doen je lichaam zelf in flow te brengen en houden. Hij begeleidt je met heel veel passie en expertise in het fitter maken van je lichaam. Daarvoor heeft hij een arsenaal aan methodieken aangeleerd en ontwikkeld en gaat net zo lang door tot het gewenste effect bereikt is. Verder is het ook een heel fijn en enthousiast mens. Mijn advies: ga zeker een keer bij hem langs als je last hebt van je schouders, nek, rug of knieën. Met één sessie kan hij echt al een heel verschil voor je maken, hoe gaaf is dat!
Esmee van MamerenEsmee van Mameren
19:12 01 Mar 21
Ontzettend veel pijn gehad in mijn rug en knieën, jaren lang verschillende fysio geprobeerd en niks wat langdurig hielp totdat ik behandeld ben door Robin. Na de eerste sessie had ik al veel minder pijn en bij elke sessie werd dit beter. Nu (bijna een jaar later) weinig tot geen pijn meer en voor het beetje wat terug is gekomen maak ik weer een nieuwe afspraak voor als we weer iets meer mogen (door corona).Ook heb ik zooltjes voor de knie en rugklachten en het verschil of ik ze een dag wel en een dag niet draag is echt gigantisch groot! Ik kan/wil geen dag meer zonder.
Anka UittenbogertAnka Uittenbogert
23:14 28 Feb 21
Dankzij jouw onderzoek op welk manier ik loop, begrijp ik beter wat het oorzaak is van mijn jarenlang heuppijn. Dankzij jouw werk ‘accupunter’ en de voetzolen helpt het mijn linkerheup lichter te voelen. Ik vind het fijn, wanneer je mij coaching geeft hoe ik rug/heupspieren stevig kan maken. Het brengt mij de goede kant op om gebalanceerd loophouding te gebruiken. Dankzij jou ben ik bewuster hoe mijn fysiek lichaam zich beweegt. Het gaat om Balans. Dankbaar 🙏💗
js_loader